A legjobb felhasználás érdekében az oldal cookie-ket használ.Bővebben a cookie-ról az Adatvédelmi nyilatkozatban olvashatsz.

Termékek Menü

Csakra karkötők

Testünkben 7 fő energia központ más néven csakra van. Ezek az energia központok a gerinc oszlop mentén, a gerinc tövétől a fejtetőig helyezkednek el.  A csakrákon átáramló életerő szabályozza a test összes életfunkcióját.

Rendezés:

A keleti misztikus hagyományok szerint minden embernek 7 fő csakrája van, vagyis energiaközpontja, amelyek kerekekhez hasonlóan forognak .

A csakráinkon keresztül élet energiát veszünk fel a külvilágból és eljuttatjuk a fizikai testhez. Ugyanakkor a felgyülemlett negatív energiákat rajtuk keresztül adjuk le.

A gyógykövek kristályszerkezetük segítségével finom rezgéseket tárolnak és ezeket a csakrákon és az aurán keresztül juttatják el hozzánk, feloldják az energiagátakat, így hatnak különböző szinteken, testünk, lelkünk és szellemünk gyógyítói is.

1. Az első csakra a gyökércsakra vagy nevezik báziscsakrának is. Színe a tűzpiros-vörös.

Az ősi életenergia, a földhöz és az anyagi világhoz való kapcsolat csatornája, itt lakozik az erő a tervek véghezviteléhez.

A lét testi érzékelése függ össze vele. Ide tartozik minden , ami szilárd: a csontok, a gerincoszlop, a fogak és a körmök. Ezen kívül a mellékvese, a végbél, a vastagbél, a prosztata, és a vér. Amennyiben ezekkel a területekkel van problémád, ebben a csakrában történt elakadás. Zavarára utal az is, ha valaki túlságosan anyagi beállítottságú, mindent birtokolni akar, csak önmaga javára cselekszik, izzik a méregtől és a dühtől, túl agresszív vagy túl félénk.

A következő ásványok rezgései hatnak jótékonyan: jáspis, achát, gránát, korall.

2. A második csakra a szakrális csakra vagy nevezik hasi csakrának is. Színe a narancssárga.

Az ősi érzelmek, érzékiség , az élettel való áramlás csatornája. Itt születik lelkesedésed, rácsodálkozásod az élet szépségeire, kreativitásod kibontakozásának segítője.

A lét alkotó jellegű szaporodása függ össze vele. Ide tartozik a medence területe: az ivarszervek, a hólyag és minden, ami folyékony. A vér, a nyiroknedvek és az emésztőnedvek. Amennyiben ezekkel a területekkel van problémád, ebben a csakrában történt elakadás. Zavarára utal a túlzott szexuális étvágy vagy elfojtás, a halálfélelem és az álmatlanság.

A következő ásványok rezgései hatnak jótékonyan: karneol, holdkő.

3. A harmadik a köldökcsakra vagy napfonat csakra. Színe a sárga.

Itt érik meg és bontakozik ki személyiséged. Ehhez kötődik a megtapasztalt élmények és az átélt érzelmek feldolgozása. Innen ered befolyásod, az erőd, önértékelésed. Befolyásolja emberi kapcsolatainkat, másokhoz való érzelmi viszonyainkat. Felveszi a Napból áradó energiát, mellyel feltölti testünket.

A lét kialakulása függ össze vele. Ide tartozik a derék , a hasüreg, az emésztőrendszer. A máj, az epe, , lép és a vegetatív idegrendszer. Amennyiben ezekkel a területekkel van problémád, ebben a csakrában történt elakadás. Zavarára utal a hisztéria, túlzott aggodalmaskodás, szorongás, féltékenység. A döntésképtelenség vagy ellenkezőleg, a túl erős kontroll.

A következő ásványok rezgései hatnak jótékonyan: tigrisszem, borostyán, citrin.

4. A negyedik a szívcsakra. Színe a zöld, a rózsaszín és az arany.

Ez a csakrarendszer középpontja. A szív kibontakozásának, a szeretet adásának, elfogadásának az odaadásnak a helye. Az együttérzés és az önzetlenség is innen fakad. Feladata az érzelmek kifejezése és azok megélése. A tiszta elfogadáson alapuló, elvárásoktól mentes szeretet megnyilvánulása történik itt.

A gyógyítás, regenerálódás, a föld szeretete, a természettel való tökéletes harmónia jellemzi.

Ide tartozik a hát felső része, a mellkas, a szív. A vér, a vérkeringés, a bőr és a kezek. Amennyiben ezekkel a területekkel van problémád, ebben a csakrában történt elakadás. Zavarára utal a düh, a harag, a féltékenység, a megbocsájtani nem tudás.

A következő ásványok rezgései hatnak jótékonyan: jáde, rózsakvarc, opál, smaragd.

5. Az ötödik a torokcsakra. Színe a világoskék.

Ez a komunikáció, az inspiráció, a kreatív önkifejezés központja. A torokcsakrán keresztül fejezzük ki a bennünk lévő érzéseket, gondolatokat, mindazt, ami bennünk van. Alapvető feladata a megtisztulás. Tudati síkon itt történik a lényeges dolgok megértése, az igazság elfogadása, a kifejezés, a kapni tudás, az intuíció meghallása, a szavak és érzések uralása, a türelem, a tisztánlátás, a költészet, a művészi kifejezés és a béke tudatosítása.

Ide tartozik a tüdő, a hörgők, nyelőcső és a hangképző szervek. A gége, a nyak és az állkapocs. Amennyiben ezekkel a területekkel van problémád, ebben a csakrában történt elakadás. Zavarára utal a torokfájás, a rekedtség, a köhögés. A torokcsakra betegségei az önkifejezéssel vannak kapcsolatban. Sokszor ezek az emberek nehezen engedik el régi sérelmeiket és az ezekhez kapcsolódó gondolataikat. Mogorvaság, rosszkedvűség a jellemzőjük.

A következő ásványok rezgései hatnak jótékonyan: türkiz, kalcedon, akvamarin.

6. A hatodik a homlokcsakra, a „harmadik szem”. Színe az indigókék, ibolya, sárga.

Hozzá kötődik az érzékelés minden fajtája, még az érzék feletti érzékelés is. Ez a felsőbbrendű szellemi erők, az intellektus, a tisztánlátás, az emlékezőtehetség és az akarat székhelye. Alapelve a lét megismerése. A látáshoz köthető csakránk a képzelőerőért és a víziókért is felelős.

Ide tartozik a kisagy, fülek, az orr és a szemek. A homlok és az arc. Az idegrendszer is ehhez a csakrához kötődik. Amennyiben ezekkel a területekkel van problémád, ebben a csakrában történt elakadás. Zavarára utal a migrén, látászavarok, fülfájás, homlok- és arcüreg problémák. A stressz kezelésével is összefüggésbe hozható. Ha ingerült vagy és zavart erősítsd ezt a területet!

A következő ásványok rezgései hatnak jótékonyan: lápisz lazuli, szodalit, hegyikristály

7. Az hetedik a koronacsakra. Színe az ibolya, a fehér és az arany.

A megvilágosodás székhelye. Az abszolút szabadság tudatát jelképezi. A koronacsakra szintjén már nem félünk felelősséget vállalni életünkért és megbízunk belső hangunkban. Hozzá kötődik az élet értelmének felismerése. A korona-csakra jelenti az összes csakra energiáinak forrását és kiindulópontját. Rajta keresztül állunk összeköttetésben a tulajdonság nélküli és alakot nem öltött isteni lénnyel, ugyanakkor ez a csakra láthatatlanul magában hordozza az összes létező formát és tulajdonságot.

Ide tartozik a nagyagy, koponyafő. Amennyiben ezekkel a területekkel van problémád, ebben a csakrában történt elakadás. Megnyilvánulásai pl. a parkinson kór, alzheimer kór, dementia , depresszió, epilepszia, de a bizonytalanság és céltalanság érzése is innen adódik.

A következő ásványok rezgései hatnak jótékonyan: ametiszt, hegyikristály

Keresés