MyCreative Blog

A piros fonal története

2019.12.18 17:14
A piros fonal története

A kabbala karkötők eredete, használata

Rengeteg hírességről készült már olyan fotó, amin jól látható, hogy a bal csuklójukon egy piros zsinórt viselnek.

Náhány név, akiken már biztosan láttuk:

Madonna, Ashton Kutcher, Britney Spears, Leonardo DiCaprio.

Vajon mit jelent a zsinór és mi a célja a viselésének?

A piros fonal egy védelmet nyújtó eszköz, melyet a kabbalista tanítók hoztak be a köztudatba. A kabbala tanítói szerint a piros fonal nélkülözhetetlen eszköze a testi és lelki védelemnek. Minden esetben a bal csuklón kell viselni. Dupla funkciója van, megvédi viselőjét mások irigy tekintetétől, valamint segít megszabadulni a saját féltékenységtől és a Gonosz Szemtől. A piros a legalacsonyabb rezgésszámú szín, így a szélsőséges negativítást jelöli. Jogosan felmerül a kérdés, hogy akkor miért ezt a színt használják a védelemhez? A magyarázat szerint ez is úgy működik, mint a orvostudomány, mely úgy védekizik a különböző betegségek ellen, hogy azok legyengített kórokózóit juttatják szervezetünkbe.

A kabbala tanítói szerint ilyen módon a spirituális védelemhez is hasonlóan juthatunk. Vagyis a piros fonal magában hordozza a negatív energiák legyengített változatát, így immunissá tesz minket a Gonosz Szem negatív energiáival szeben. A piros fonal technikáját a kabbala bölcsei fejlesztették ki, és Izraelben jelent meg legelőször. A bibliai ősanya -Ráhel- sírját tekerték körbe piros szalaggal, majd a hívők azt darabokra vágták és elkezdték a bal csuklójukon viselni. A kabbalisták a világ ősanyjának tartják Ráhelt, akinek a legfőbb vágya a gyermekei védelmezése volt a gonosztól, számukra a vörös szín a legerősebb védelemmel bíró szín, mivel egy anya szereteténél nincs hatalmasabb erő a világon. Ezt a gondolatmenetet követve ez a szín számukra a legerősebb védelemmel bíró szín.

Hogyan alkalmazzuk a piros fonalat?

A fonal viselésének techikáját a kabbala tanítói fejlesztették ki. A hitük szerint minden a pozitív, vagy a negatív energiához kötődik. A bal kar és a bal kéz az elfogadást képviseli, míg a jobb kar és a jobb kéz az adakozást. A negatív erők a bal oldalunkon keresztül jutnak be a testünkbe, ezért a piros fonal bal csuklónkon való hordásával, a negatív erőket már a belépés pillanatában fel tudjuk fogni, és át tudjuk alakítani. Tehát azért kell a piros fonalat a bal csuklónkon viselni, mert ez segít megakadályozni a negatív energiák belénk hatolását.

Fontos, hogy a fonalat egy olyan ember kösse a csuklónkra akiben megbízunk, aki szeret és viszont szeretjük.

Mielőtt a fonal a csuklónkra kerülne, kérjük a Fényt, hogy segítsen minket hogy lekűzdjük rossz érzéseinket, irigységünket és féltékenységünket embertársaink felé. Kérjük, hogy segítsen értékelnünk és megbecsülni azt amink van, és hogy embertársaink felé kedvességet és megbocsájtást sugározzunk.

Ezután a fonalat a bal csuklóra egy egyszerű csomóval kössük fel, majd ezt ismételjük meg még 6 alkalommal, hogy végül hét csomót kapjunk. A hét csomó a fehér fényt jelenti, melyet a szivárvány hét színe tartalmaz, és a hét spirituális dimenziót, mely jelenünkkel áll összeköttetésben.

A fonal felkötése után meg kell fogadnunk, hogy bármilyen erős is legyen a kísértés mindent megteszünk azért, hogy ellenálljunk minden negatív gondolatnak, hogy elkerüljük a pletykákat bármilyen nagy is lenne a kísértés.

Ha a fonal magától elszakad és leesik a kezünkről, az azt jelenti, hogy megtette a dolgát. Ilyenkor nyugodtan kössünk fel egy újat a csuklónkra, ugyanúgy mint az előzőt.

Ha a fonal pár nap alatt leszakad, akkor önmagunkba nézve, nem árt felülvizsgálnunk az emberekhez való viszonyunkat.

A fonal viselése melett fontos alázatosnak lennünk, nem szabad dicsekedni, mert az vonzza az irigyeket.

A piros fonal mára már egyéb formákban is elérhető.

Készítenek belőle különböző csomózási technikákkal karkötőt, amiket időnként egyéb spirituális szinbólumokkal is díszítenek.

Minden ilyen karkötőn megtalálahó a 7 csomó valamilyen formában.

Mi Tibeti szerencse csomózással készítjük karkötőinket