Shamballa by MyCreative

A Shamballa karkötő igen nagy népszerűségnek örvend világszerte.

Ennek egyik oka az, hogy a celebek körében igencsak divatos kiegészítővé vált, így a divatiparban nagyon hamar elterjedt.

Egy másik jellemző, aminek a népszerűségét köszönheti, az a spirituális jelentése.

 

A buddhisták hite szerint létezett egy hely, ahol az ég és a föld találkozott, mely a földi paradicsom volt, maga a tökéletesség, a béke, a szeretet, a gyógyulás és a nyugalom helye. Tibeti és mongol lámák ősidők óta emlegetnek egy bizonyos Shamballát, ám ezt a helyet hiába is keresnénk a térképen, nem találnánk. A modern tudósok véleménye megoszlik arról, valóban létezett-e az a földi paradicsom, amelyet a hagyományok emlegetnek. Egyesek a fantázia szüleményének tartják, mások viszont valamelyik közép-ázsiai történelmi királysággal azonosítják. Mindazt, amit a helyéről tudunk, egy tibeti legenda foglalja össze, amely Shamballát az "északi nyugalom helyé" -nek nevezi, ami arra utal, hogy a mitikus birodalom valahol Tibettől északra található. Ezt támasztják alá az indiai hagyományok is, miszerint a Himalájától északra van egy Kalapa nevű hely, ahol tökéletes emberek élnek. A legenda szerint Buddhát Shamballában avatták be a titkos tanokba. A rejtett hely a legenda szerint egy völgy mélyén bújik meg, s óriási hófödte hegycsúcsok veszik körül. Megközelítését egy tó, vagy kiszáradt tó meder nehezíti, s csupán egy keskeny hágón vagy barlangon keresztül vezet oda út. A lámák szentül állítják, hogy Shamballába nem juthat el minden vándor – csak az, aki meghívást kapott oda. A tibeti buddhizmusban és az indiai hindu és tibeti tradíciókban Shambhala (vagy Shambala vagy Shamballa) egy mítikus királyság valahol Közép-Ázsiában. Több különböző ősi írás is megemlíti: mint a Kalachakra Tantra és a tibeti buddhizmus előtti kultúrák szövegei. Hindu szövegek mint a Vishnu Purana a Shambhalá-t Kalki (Visnu végső reinkarnációjának) szülőhelyeként említi.

Akármi is legyen a történelmi háttér, Shambhala fokozatosan a buddhisták „tiszta föld”-je lett, ami egy mesés királyság, inkább képzeletbeli vagy spirituális, mintsem valós földrajzi hely.

Így vált ez a karkötő a szerencse szimbólumává, amely rengeteg pozitív energiát és spirituális üzenetet hordoz magában.

A Shamballa karkötők egyedi stílussal rendelkeznek és kézzel készülnek. A karkötő speciális csomózással készül makramé alapanyagból, különböző méretű, színű és típusú golyókkal díszítve. Ezek a golyók lehetnek ásványok, kristályok, nemesfém golyók vagy gyémántok. Nálunk ezek az ékszerek ásványokkal és cirkón golyókkal egyedileg készülnek. Az ásványok önmagukban is spirituális és gyógyító tulajdonságokat hordoznak.

A különböző színű Shamballa karkötőknek más-más jelentésük van. Annak függvényében, hogy milyen színű karkötőt viselsz, az befolyásolhatja spirituális és lelki állapotodat, valamint erősítheti egyéniségedet.

Valamennyi ékszerünk saját kézzel gyártott darab, és minden darabban benne van szívünk, lelkünk egy darabja.