Ásvány lexikon

Rózsakvarc ásvány

2021.01.16 14:27
Rózsakvarc ásvány

A festetlen rózsakvarc az egész világos, szinte áttetszőtől, a ködös középrózsaszínig terjed.

Az egyik legnépszerűbb kövek egyike, amely szépséges küllemének és erős gyógyhatásának köszönhető.

Története a görög és római mitológiába nyúlik vissza, amely szerint a rózsakvarc Erósznak és Ámornak a szerelem Isteneinek az emberek felé nyújtott ajándéka.

A Rózsakvarc ásvány testi lelki hatásai:

Már tehát az ókoriak is hittek a kő szerelem terén gyakorolt pozitív hatásaiban. A rózsakvarc a szívcsakrán keresztül segít az érzelmi blokádok feloldásában, megnyitja belső kapukat, hogy a csodát, szeretetet és szerelem formájában magunkévá tehessük. Érzelmi blokkok feloldása a szerelem lelki és testi kiteljesedését segíti. Az érzelmi gátak felszabadítása a termékenységet is magában hordozza, így ez a kő terméketlenség esetén is hasznos lehet.

A rózsakvarc egyéb területeken is bizonyíthatja pozitív hatásait.

Mivel segít megtalálni az életben a szépséget és a szeretet lelki egyensúlyunk helyre billentése és alkotó gondolatok megtalálása terén is hasznunkra lehet ez az ásvány.

Használjuk meditáció közben haragunk leküzdéséhez és szeretetünk, szerelmünk kiteljesítéséhez.

Ez a rózsaszín különlegesség testi bajainkra gyógyírt jelenthet, mint a szívcsakra köve, a bőrbetegségek, asztma, allergia és vérszegénység ellen használhatjuk.

Védi és erősíti a szívet, harmonizálja a szívritmust.

Sokak szerint a rózsakvarc nem csak a már meglévő szerelmünk intenzívebbé tételében segíthet, hanem az áhított szerelem megtalálásában, magunkhoz vonzásában is.